Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Nejnovější opatření školy - Covid-19

Nejnovější opatření školy - Covid-19

Vážení rodiče, milí žáci,

v průběhu aktuálně končícího týdne zasáhla naši školu epidemie Covid-19 nebývalou silou. Do karantény jsme dle instrukcí Krajské hygienické stanice byli nuceni odeslat celkem 14 tříd, z nichž se jedna k prezenční výuce již ke konci týdne vrátila a další dvě ji budou následovat hned po víkendu.

Při organizaci procesu vzdělávání Vašich dětí respektujeme všechna aktuální nařízení MŠMT a instrukce Krajské hygienické stanice. Přes složitou situaci se nám v posledních dnech podařilo zajistit a vytvořit takové podmínky a technické zázemí, aby i přes nařízenou karanténu či izolaci byla absence našich žáků ve vzdělávání co nejnižší.

Podle aktuálně platných mimořádných opatření se na některé žáky nařízená karanténa nevztahuje. Jedná se o žáky, kteří jsou minimálně 14 dní plně očkovaní, ve 180denní ochranné lhůtě po prodělání onemocnění Covid-19 nebo nebyli ve škole v den, kdy došlo ke kontaktu s pozitivně testovaným.

Ve snaze zajistit našim žákům vzdělávání i v době nařízené karantény či izolace zavádíme ve všech dotčených třídách od pondělí 15. listopadu tzv. hybridní výuku. Jak taková výuka a vyučovací hodina vypadá? Učitel vede výuku ve třídě, kde jsou přítomni žáci, na něž se nařízená karanténa nevztahuje. Souběžně je výuka přenášena k žákům doma. Žáky připojené z domova promítá učitel na tabuli a se všemi je tak v neustálém kontaktu. Stejně jako v minulosti nabízí škola žákům v karanténě či izolaci zapůjčení školních iPadů.

Žádáme všechny rodiče, aby informovali své třídní učitele, zda je jejich dítě očkované nebo ve 180denní ochranné lhůtě po prodělání onemocnění, abychom si mohli zkompletovat naše seznamy žáků, kteří budou i v době nařízené karantény pro třídu chodit do školy.  

 

V souvislosti s nastalou situací Vám představujeme i další aktuální opatření školy:

  • Adventní trhy, oblíbená celoškolní akce plánovaná na čtvrtek 2. prosince, se letos konat nebudou.
  • Individuální třídní schůzky ve formě triád se po dohodě s třídním učiteli mohou konat prezenčně nebo v online prostředí aplikace Google Meet. V případě prezenčního setkání žádáme všechny rodiče o nasazení ochranného prostředku dýchacích cest po celou dobu pobytu ve škole a konání setkání s třídním učitelem.
  • Nadále umožňujeme výdej obědů pro děti v karanténě - viz článek Výdej obědů dětem v distanční výuce

 

Všem rodičům děkujeme za pochpení a spolupráci.

vedení školy

Novinky na e-mail

Máte-li zájem dostávat zprávy o aktuálním dění ve škole e-mailem, zaregistrujte svou e-mailovou adresu .

Obsahem newsletterů nebudou informace o jednotlivých třídách a jejich učivu. Ty i nadále naleznete v měsíčních plánech na stránkách jednotlivých tříd. Obsahem newsletterů budou převážně zprávy z celoškolního dění.