Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Hřiště

Hřiště

Multifunkční hřiště


Veřejné poděkování

Dovolujeme si touto formou veřejně poděkovat všem firmám, rodičům i přátelům naší školy, kteří finančně podpořili projekt multifunkčního hřiště ZŠ Lesní.

Jmenovitý seznam dárců zde.

 

Rodiče ze ZŠ Lesní navrženi na cenu VIA BONA 2012 za školní dobročinnost

Nadace VIA společně s Nadací THE KELLNER FAMILY FOUNDATION pod záštitou Velvyslanectví Spojených států amerických udílejí Cenu VIA BONA za filantropii. Cena VIA BONA je prestižní veřejné ocenění jednotlivců i společností za jejich dobročinné úsilí v České republice. Každoročně vyzdvihuje následováníhodné příklady dárcovství, ukazuje nové filantropické trendy a sehrává tak roli jakéhosi majáku, který inspiruje a ukazuje cestu všem současným i potenciálním dárcům.

Slavnostní vyhlášení 15. ročníku Ceny VIA BONA se uskuteční ve čtvrtek 13. září 2012 od 18 hodin v prostorách barokního Kaiserštejnského paláce na Malostranském náměstí.

Mezi letos navrženými je i Sdružení rodičů a přátel dětí při ZŠ Liberec, Lesní. Díky podpoře rodičů se podařilo úspěšně podat projekt na výstavbu víceúčelového hřiště v rámci integrovaného plánu rozvoje města. Rozsah finanční sbírky mezi rodiči žáků jedné školy nemá v našem regionu obdoby. Škola je tak jedinou školskou organizací ve městě, která si celý investiční projekt sama zajišťuje za podpory dotačního programu ESF. Zmíněný projekt byl již schválen a bude v nejbližších měsících realizován.

 

Web projektu

Na stránkách Úřadu Regionální rady si můžete pročíst oficiální informace k projektu Multifuknční hřiště ZŠ Lesní.

 

Stručný popis projektu:

Jedním ze základních aspektů zdravého životního stylu je rozvoj pohybových dovedností. Velmi důležité je motivovat děti ke sportu již od raného dětství a naučit je chápat pohybové aktivity jako běžnou součást života. Zároveò je však důležité umožnit široké veřejnosti rozvoj pohybových aktivit a nabídnout jim funkční moderní areál, který lze využívat i k neorganizovaným sportovním aktivitám, jakožto i pro rodiče s dětmi. Takový areál však v přilehlém okolí školy zcela chybí. Právě z důvodu nevyhovujícího stavu hřiště u školy žadatel projektový námět předkládá. Základní škola Lesní se snaží aspekt zdravého životního stylu rozvíjet prostřednictvím svého vzdělávacího programu "Škola pro Evropu", kde mají pohybové aktivity své význačné zastoupení v tělesné výchově, volitelných předmětech a dále při projektových dnech či jiných outdoorových kurzech a aktivitách. Předkládaný projekt se snaží reagovat na potřebu široké veřejnosti, rodičů a jejich dětí, ale i školy, při zpřístupnění pohybové aktivity. V rámci projektu chceme vybudovat volněpřístupné multifunkční sportovní hřiště, které v této oblasti zcela chybí a které bude využíváno jak širokou veřejností, rodiči a žáky školy k volným sportům jakožto i pro potřeby školy, školní družiny i školního klubu. Jako škola v předkládaném projektu garantujeme organizačně technické zabezpečení i po skončení stavebních prací a nabízíme pravidelné organizování veřejných sportovních aktivit a tradičních akcí, jako i dlouhodobou správu nového areálu. Škola navíc garantuje, že veškeré náklady na drobné opravy, technickou správu a další činnost bude hradit ze svého rozpočtu, bez nutnosti navýšení finančích prostředků ze strany zřizovatele. Tím bude zajištěna dlouhodobá udržitelnost projektu.

 

Více informací najdete na původní verzi našeho webu zde nebo rovněž na stránkách Úřadu Regionální rady.

Novinky na e-mail

Máte-li zájem dostávat zprávy o aktuálním dění ve škole e-mailem, zaregistrujte svou e-mailovou adresu .

Obsahem newsletterů nebudou informace o jednotlivých třídách a jejich učivu. Ty i nadále naleznete v měsíčních plánech na stránkách jednotlivých tříd. Obsahem newsletterů budou převážně zprávy z celoškolního dění.