Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Podpora talentů na ZŠ Lesní

Podpora talentů na ZŠ Lesní

Oblast podpory

(název a číslo):

4a) Školství a mládež

Program

(název a číslo):

4.4 Soutěže a podpora talentovaných dětí a mládeže

Název projektu:

Podpora talentů na ZŠ Lesní

Název příjemce/IČ:

Základní škola, Liberec, Lesní 575/12, příspěvková organizace/46744924

Smlouva číslo:

OLP/928/2019

 

V současné době na škole v rámci podpory tzv. společného vzdělávání identifikujeme různé žáky. To jak ty se vzdělávacími problémy, ale rovněž žáky velmi šikovné na různé oblasti, chcete-li nadané. Pro vytipování daných žáků je na škole vytvořeno školní poradenské centrum, které se zabývá diagnostikou obou dvou zmíněných skupin studentů.

 

V minulém roce se nám podařilo vytipovat nadané žáky (kterým klesá motivace k učení a objevování) a nabídli jim jiné formy učení a to nejen prostřednictvím nových technologií (žáci mají možnost využívat školní ipady a další ICT techniku), ale zejména doplněním programování robotů do vytipovaných hodin napříč 1. i 2. stupněm ZŠ. Daný systém se ukázal jako funkční a podporuje žáky v jejich cestě za získáním nových dovedností. Ty budou v blízké budoucnosti klíčové pro jejich uplatnění na trhu práce a přizpůsobení měnící se poptávce.

 

Letos chceme rozšířit uvedený systém o další žáky a dále zrealizovat soutěž v programování robotů. Do soutěže chceme zahrnout jak zvládnutí základních operací s robotem, ale rovněž tzv. volnou tvorbu, která bude rozvíjet kreativitu žáků. Porota složená z učitelů následně vybere vítěze.

 

 

Cílové skupiny:

1) Žáci zapojeni do individualizované výuky robotů,

2) Žáci zapojeni do soutěže v programování.

 

 

 

Logo Libereckého kraje

Novinky na e-mail

Máte-li zájem dostávat zprávy o aktuálním dění ve škole e-mailem, zaregistrujte svou e-mailovou adresu .

Obsahem newsletterů nebudou informace o jednotlivých třídách a jejich učivu. Ty i nadále naleznete v měsíčních plánech na stránkách jednotlivých tříd. Obsahem newsletterů budou převážně zprávy z celoškolního dění.