Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Diskusní skupiny na internetu

Diskusní skupiny na internetu

Vážení rodiče,

naše škola se v poslední době stává svědkem toho, že si naši žáci vytvářejí diskusní skupiny napříč různými platformami. Mezi nejvyužívanější slouží dětem aplikace Messenger a WhattsApp.

Rádi bychom Vás upozornili na možné porušování licenčních ujednání a smluvních podmínek, které si sami vývojáři a provozovatelé aplikací stanovují. Z nich např. vyplývá, že jakékoliv užívání aplikace Meessenger je omezeno věkovou hranicí 13 let, aplikace WhattsApp má stanovenou minimální věkovou hranici dokonce na 16 let.

Ve stejném duchu existují i věková omezení při zakládání účtů na sociálních sítích. Věková hranice pro založení účtu na Facebooku či Instagramu je taktéž minimálně 13 let. 

Při používání kterékoliv z uvedených aplikací může být dítě nechtěně vystaveno nevhodnému chování dalších uživatelů, vulgárním výrazům, v nejhorších případech také hrubým urážkám, zesměšňování či dokonce výhrůžkám.

Dovolujeme si apelovat na všechny rodiče, abyste věnovali chování svých dětí na internetu mimořádnou pozornost. Pomoci Vám k tomu může např. nastavení rodičovské kontroly (popis nastavení pro zařízení se systémem iOS zde: https://spajk.cz/jak-nastavit-rodicovskou-kontrolu-na-ios/). Obdobných návodů lze na internetu a na serveru Youtube nalézt bezpočet i pro ostatní operační systémy.

Novinky na e-mail

Máte-li zájem dostávat zprávy o aktuálním dění ve škole e-mailem, zaregistrujte svou e-mailovou adresu .

Obsahem newsletterů nebudou informace o jednotlivých třídách a jejich učivu. Ty i nadále naleznete v měsíčních plánech na stránkách jednotlivých tříd. Obsahem newsletterů budou převážně zprávy z celoškolního dění.